Onze aanpak

Een gestructureerde aanpak is het recept voor een succesvolle architectuur, dat weten we uit ervaring. Daarom creëerden we onze eigen manier van werken: een klantvriendelijke benadering die gebaseerd is op duidelijke waarden en afspraken.

Constructief
samenwerken

Door op regelmatige basis samen te zitten, staan de neuzen in dezelfde richting, spelen we kort op de bal en ontstaat tijdswinst. Bovendien is een woord, een woord: we maken enkel afspraken die we kunnen nakomen.

Snelle
resultaten

Dankzij de interne structuur van Claeys Architecten spelen we flexibel in op nieuwe vragen. Zo krijg je meteen een antwoord en geniet je altijd van een snel resultaat, ook als je contactpersoon niet aanwezig is.

Nauwkeurige
plannen

Details maken of kraken een ontwerp. Daarom tekenen en ontwerpen we van bij het begin gedetailleerd en kostenefficiënt. Nauwkeurige plannen scheppen duidelijkheid en zekerheid.

Unieke ontwerpen

Omstandigheden en omgevingen zijn altijd anders. Daarom zoeken we actief naar oplossingen en innovatieve voorstellen, en werken we elke opdracht pragmatisch uit tot een uniek resultaat. Elk project is anders, net als elk ontwerp.

stappenplan

01
Persoonlijk contact

Jij vertelt. Wij luisteren. Tijdens een persoonlijk gesprek met architect-zaakvoerder Jan Claeys ontstaan de eerste ideeën.

02
Eerste schets

De eerste schets toont de krijtlijnen van je project. Inclusief een budgettaire raming.

03
Voorontwerp

Met je goedkeuring krijgt de schets vorm. Een team van architecten werkt samen voor een concreet plan.

Biezenkouter Ertevelde_wedstrijd van Meetjeslandse Bouwmaatschappij 1_Claeys Architecten
04
Feedback

Dialoog is essentieel doorheen het hele ontwerpproces. Waar zie je ruimte voor verbetering?

05
3D-plannen

Indien gewenst brengen gedetailleerde 3D-visualisaties je project tot leven. We schaven bij tot je helemaal enthousiast bent.

06
Bouwaanvraag

Na je goedkeuring schakelen we een versnelling hoger: we dienen voor jou het gedetailleerde en volledige dossier voor de bouwaanvraag in.

een heldere architectuur

volgens een duidelijk

stappenplan

07
Opvolging

Door de bouwaanvraag van nabij op te volgen, anticiperen we op mogelijke struikelblokken. Kwestie van geen tijd te verliezen.

08
Uitvoeringsontwerp

Het uitvoeringsontwerp bundelt alle bouwdetails voor meetstaten en bestekken. Het vormt de basis voor de prijsaanvragen bij aannemers. Inclusief duidelijke, vooraf opgelegde afspraken.

09
Vergelijken van offertes

In samenspraak vergelijken we prijzen en offertes van aannemers. En ja, we stellen bijkomende vragen indien nodig. Zo slaap je op beide oren.

10
Werfopvolging

Als architect helpen en ontzorgen we de bouwheer. We controleren – en coördineren, als je wil – de werf voor een vlotte uitvoering volgens de regels van de kunst.

Samenwerken?

Ontdek zelf
onze aanpak