Sociale huisvesting Beernem

Architectuurwedstrijd beloont ontwerp sociale huisvesting Beernem

Claeys Architecten is een bureau met ambitie. Op zeer regelmatige basis nemen ze deel aan architectuurwedstrijden om op die manier mooie projecten in de wacht te kunnen slepen. Ze pakten al heel wat prijzen enkel en alleen op basis van hun architecturale ontwerpen. Met een project in Beernem schoten ze opnieuw de hoofdvogel af.

Wat anders was dan bij vorige concours is dat het architectenbureau nu een speciale vermelding kreeg voor de wijze waarop ze de huizen en appartementen ingeplant hebben. Claeys Architecten durft, meer nog dan sommige traditionelere bureaus, out of the box denken.

 

Voor dit project zette men zwaar in op beleving en oriëntatie. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De doorzonwoningen en -appartementen zijn eerst en vooral perfect gelegen: dicht bij een school. Daarnaast is er een ondergrondse parkeergarage in de buurt en ieder appartement dat zich op het gelijkvloers bevindt, heeft een tuintje.

Meergezinswoning-Beernem-Claeys Architecten

over dit project

locatie

Beernem

specificaties

24 appartementen

klant

Vivendo

In de sociale woningbouw telt elke vierkante meter. Er komt soms wat puzzelwerk bij kijken, maar na meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen van sociale woningen, weten we altijd de beschikbare oppervlakte zo optimaal mogelijk te benutten.

Een award voor beleving en oriëntatie

Wil je een out of the box idee voor uw volgende project? Staat beleving voor jou bovenaan het prioriteitenlijstje?