Gezinswoningen Nieuwpoort

22 gezinswoningen in Nieuwpoort

In de Coupe Gorgestraat in Nieuwpoort, op een boogscheut van het strand, de E40 en de markt, bouwde Danneels 22 ruime gezinswoningen. De meeste ervan halfopen, enkele gesloten. Het ontwerp was van de hand van Claeys Architecten en werd gelauwerd voor zijn architectuur.

Voor het bouwproject in de Coupe Gorgestraat in Nieuwpoort wilde de gemeente een andere piste bewandelen en af van de klassieke ‘kuststijl’. Er werd gekozen voor moderne woningen en diversiteit.

 

Geen enkele woning heeft exact dezelfde stijl en niet elke gevel lijkt op elkaar. Zo is er bijvoorbeeld een woning die twee verschillende soorten gevelstenen combineert met een houten gevelbekleding. Ondanks een verschil in uiterlijk, valt geen enkel huis uit de toon. Ze passen uitstekend bij elkaar.

Woningengroep3_Nieuwpoort_Claeys Architecten

over dit project

locatie

Nieuwpoort

specificaties

22 ééngezinswoningen

klant

De halfopen en gesloten woningen met 3 of 4 slaapkamers beschikken over een zuidgerichte tuin, hebben allemaal een plat dak, zijn uitgerust met een state-of-the-artventilatiesysteem en voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van energie.

 

Het ontwerp van Claeys Architecten werd gelauwerd voor zijn architectuur en toegevoegde waarde. De voornaamste troeven waren de ligging van de huizen, de functionele indeling en de praktische invulling van de verschillende ruimtes. Maar de belangrijkste was de hoeveelheid licht die we hebben kunnen binnenbrengen.

Er werd gekozen voor moderne woningen en diversiteit

Samenwerken met Claeys Architecten? Wij horen het graag!