De Bommelhoek

Creatief ontwerp groepswoningbouw Bommelhoek

De Bommelhoek is een nieuwe wijk in De Pinte, bij Gent. Voor het ontwerp en inplannen van de 32 woningen en 10 appartementen in deze wijk werd een beroep gedaan op Claeys Architecten. De verkavelingsvraag werd in 2015 ingediend, vandaag is het project volledig uitverkocht.

 

Claeys Architecten ontwierp de woningen en de appartementen, maar daar hield het niet bij op. Het bureau werd gevraagd om vrijwel alles zelf in te plannen: van de locatie van het bufferbekken en de vijvers tot tal van andere details in de verkaveling.

De opdrachtgever gaf ons, van bij het begin, heel wat vrijheid. En met die vrijheid gingen wij aan de slag. We bepaalden het uitzicht van de woningen – van type dak tot oriëntatie – en kregen de ruimte om het streven naar uniformiteit te doorbreken. De huizen en appartementen zijn met andere woorden niet allemaal een kopie van elkaar. We streven naar architectuur met een toegevoegde waarde.

Groepswoningbouw Bommelhoek6-De Pinte-Claeys Architecten

over dit project

locatie

De Pinte - Gent

specificaties

33 ééngezinswoningen en 10 sociale appartementen

klant

Durabrik en Habitaré+

Ondanks de grote bewegingsvrijheid, kreeg de opdrachtgever voortdurend de kans om ons feedback te bezorgen. Dat meedenken is een absolute meerwaarde. Na het doorlopen van ons stappenplan komen wij tot het beste antwoord op jouw vraag.

 

Het resultaat? Woningen met drie of vier slaapkamers, een tuin en een carport of garage, opgetrokken uit duurzame bouwmaterialen.

Alles werd zelf gepland, de locatie van het bufferbekken en de vijvers maar ook tal van andere details

Ook samenwerken met Claeys Architecten?

Betrek Claeys Architecten in de totstandkoming van jouw volgende woonproject.