Project Marie Moke

Scholengroep Sint-Rembert imponeert met project Marie Moke

In de Spinneschoolstraat in Torhout bevond zich een oud pand dat in de jaren zeventig nog bewoond werd door kloosterzusters. Na hun vertrek maakte het gebouw deel uit van het Sint-Vincentiusinstituur (Sivi) en het Vrij Land-en Tuinbouwinstituut (VLTI), nu scholengroep Sint-Rembert. In 2017 ging men met de sloophamer aan de slag en toverde men er een nieuw gebouw in de plaats.

Het oude gebouw bevond zich in een erbarmelijke staat. Het werd gesloopt om plaats te maken voor een nieuw pand, samen met een uitbreiding. Een deel van de gevel moest wel bewaard blijven vanwege zijn historische waarde. Hiervoor werd een speciale constructie op poten gezet die zorgde voor de nodige ruimte om het gebouw erachter makkelijk te kunnen renoveren.

 

Claeys Architecten mocht met het project aan de slag na het winnen van een prestigieuze architectuurwedstrijd. Het is vooral de perfecte harmonie tussen oud en nieuw die hoge ogen gooide. Het volledige bouwproject Moke omvatte de afbraak of gedeeltelijke afbraak van drie gebouwen en de opbouw van twee nieuwe. Achter de nieuwe gevel van blok 3 schuilt een ruim onthaal, gloednieuwe leslokalen, een ruime leraarskamer, een aula met foyer, diverse bureaus, spreekruimtes en een rotariaat. Blok 4 biedt plaats aan een aantal bureauruimtes, klaslokalen, een leskeuken en een polyvalente ruimte.

School Sint Rembert3_Torhout_Claeys Architecten

over dit project

locatie

Torhout

specificaties

Verbouwing Marie Moke en nieuwbouw van 2 blokken

klant

Sint-Rembert scholengemeenschap

Na de sloop van de oude sportinfrastructuur bleef een speelplaats over die heel erg hoekig was. Om dat te doorbreken, werd een deel van de nieuwbouw schuin gepositioneerd om zo meer ademruimte te creëren. Tot slot zijn er ook lange, grote trappen voorzien waarop leerlingen kunnen zitten en integreerde men er een aantal groenzones.

Het project is een schoolvoorbeeld van een perfecte harmonie tussen oud en nieuw

Weten hoe wij jouw project kunnen ondersteunen?

Claeys Architecten kan je helpen bij jouw scholenbouw.